Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda kritik bir asayiş özelliğidir ve yangın yahut sair ivedi durumlarda binada bulunanların emin ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını temin etmek kucakin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri genellikle çelik yahut sert kabil malzemelerden konstrüksiyonlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Açılıp - kapanma hizmetlevinin sorunsuz yerine getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli periyotlarla bu boyut denetleme edilmelidir. 

Böylece imalattan kullanıma derece geçen sürecin sonucunda insanları sağlamlıklı şekilde zemine ulaştırma amacına ulaşılmış evet.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz veya sınırlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda muayyen bir müddet ısı ve şule intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın kapısı bek ve dayanıklı bir kuruluşya sahiptir ve kolayca hüsran görmeyecek şekilde dizayn edilmektedirler.

Makul yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu alay konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları terk eylemek mecburiyet ve güvensiz olacağı için yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış kapısı olarak tercih edilebilir.

Yangın Bapsı Yürütüm Amacı Yangın kapılarının üretim amacı insanoğlu sağlamlığını koruyup Yangın Çıkış Kapısı yangın ve tütün gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur.

Hassaten Yangın Çıkış Kapılarının periyodik olarak muayene edilmesi ve işlemlevsel yapısının korunması da önemli ögönen taşır.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları hudayinabit otomatik olarak kapanarak eminği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yangın vakalarında insanların binaları sağlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı bünyeya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın çıkış bapsı özellikleri olarak da andaçlan yangın kapısı özellikleri şunlardır

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini müsait görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli sarrafiyelı kriterler bölüm önüne kızılınarak hüküm verilmektedir. Özellikle hak bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page